Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená stehna s lepenicí

Šťavnaté maso, které se rozpadá pod vidličkou, a jemná bramborovo-zelová lepenice tvoří dokonalou dvojici. Pomalu pečená stehna získají krásně zlatavou kůrku a hlubokou chuť, zatímco lepenice dodá jídlu poctivý, domácí charakter.

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 814 kJ /
912 kcal
Bílkoviny23,68 g
Tuky16,62 g
Vláknina32,20 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy151,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku s poklicí dáme osolená a okmínovaná stehna, trochu podlijeme, zaklopíme a dáme do trouby. Troubu zapneme na 10 minut na 200 °C, aby se stehýnka i pekáč brzy prohřály, pak teplotu snížíme na 120 °C a pečeme 3 hodiny. Krok 2: Odklopíme, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopečeme do červena. Kdo nemá pekáček s víkem, přetáhne přes pekáč alobal. Kdo upeče kachní stehna večer předem, může ze studeného výpeku sebrat část sádla pod zelí a cibulku a pak dopéct maso jen na barvu. Krok 3: Na lepenici uvaříme oloupané brambory s kmínem v osolené vodě. Krok 4: V kastrole na lžíci sádla osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme scezené a překrájené zelí, osolíme a podusíme s kmínem. Komu se zdá zelí moc kyselé, ten může malinko přisladit cukrem. Pro lepší chuť můžeme zelí podlít 2 lžícemi výpeku z kachny. Krok 5: Brambory slijeme, rozšťoucháme buď se scezenou vodou ze zelí (pokud není moc kyselé), nebo vodou z brambor, nebo trochou mléka na kaši a vmícháme do ní podušené zelí. Krok 6: Podáváme omaštěné výpekem z kachny a případně i posypané cibulí osmahnutou na druhé lžíci sádla (abych neměla jídlo příliš mastné, použila jsem na posypání lepenice koupenou hotovou smaženou cibulku). Každý si vybere způsob, který mu chutná.

TIP: Bramborové přílohy - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomalu pečená stehna s lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P46z

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomalu pečená stehna s lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P46z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pomalu pečená kachní stehna, kachní stehna pomalu, pomalu pečené kachní na stehna, kachní stehna pomalu pečená, pomaalu peccena kachní stehna, kruti maso s lepenici, pečená kachna s lepenice, pécene kuře s lepenici, pomalu pečená kachní stehna recept, peea kachi sehna pomalu, pečené kuřecí stehno s lepenicí, kuřecí stehna s lepenicí, králík s lepenicí, pomalu pečené krůtí stehno 120, pečená krůta s lepenicí, pečená krůta z lepenicí, lepenice s kachní masem

Suroviny:
stehno kachní, sůl, kmín celý, voda, brambory, zelí kysané, cibule, sádlo, kmín celý, sůl, cukr, brambory, výpek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu