Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 049 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,36 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve je nutno předvařit suroviny. Dáme uvařit doměkka hovězí maso a v druhém hrnci brambory a vše necháme po uvaření řádně vychladnout.
Krok 2: Vývar z masa můžeme použít na polévku nebo jinak zužitkovat.
Krok 3: Poté připravíme masový mlýnek a semeleme maso, brambory, oloupanou cibuli a okurky, vše řádně promícháme a necháme vychladit.
Krok 4: Dále přidáme majonézu, kečup, koření dle chuti a důkladně promícháme.
Krok 5: Je nutno dbát na řádné vychlazení z důvodu použití majonézy. Taktéž tím prodloužíme trvanlivost, která se při uchování v chladničce pohybuje okolo 2 až 3 dnů maximálně.
Zveřejněno 23. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
Moje poznámka
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 44 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 34 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 4 hodinami
Tématické fráze:
bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka recept,
recept na bulharskou pomazánku,
jak se dela bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka z masa,
bulharská pomazánka z brambor,
recept bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka z hoveziho masa,
domaci bulharska pomazanka,
recepty bulharska pomazanka,
bulharskapomazanka,
domaci bulharka,
pomazanka bulharska,
bulharka,
bulharská pomazánka - recept,
pomazánka bulharka,
prava bulharka,
bulharka recept,
mlynek na brambory,
bulharská pomazánky
Suroviny:
hovězí zadní,
brambory,
cibule,
majonéza,
kečup sladký,
okurky sterilované,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (11)
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?