Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,88 g |
Tuky | 8,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 481 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové těsto s cizrnou do barvy, která je lehce zlatavá, myslete na to, že těsto budeme dávat ještě jednou do trouby. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření.
Maso osmahneme a přidáme na kolečka nakrájený pórek.
Směs necháme na pánvi, dokud maso nezezlátne a pórek nezkřehne. Krok 3: Do zkřehlé směsi přilijeme smetanu a necháme lehce provařit/probublat, poté přidáme plátky sýru, aby se rozpustil.
Směs na závěr ochutnáme a dochutíme. Krok 4: Směs necháme lehce vychladnout (musí být stále teplá, aby sýr úplně "neztuhl") a poté klademe na upečené těsto.
Na směs ve formě přidáme sýr a pečeme na 180 stupňů do zlatova.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O4mB
Moje poznámka
Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O4mB
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 14 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 18 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z Hery
vaja1 před 1 hodinou
Sirup z lipového květu
lidkabr@email.cz před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 10 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 10 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 10 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 11 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 11 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 12 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 13 hodinami
Tématické fráze:
quiche podle eduarda
Suroviny:
těsto listové,
cizrna,
pórek,
prsa kuřecí,
smetana na vaření,
sýr,
pepř,
koření provensálské
Komentáře (1)