Hovězí Wellington
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky a houbové směsi a pečeme v balíčku z listového těsta.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 502 kJ / 3 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,64 g |
Tuky | 236,72 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 856 mg |
Sodík | 9,78 g |
Sůl | 24,07 g |
Sacharidy | 166,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Moje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 7 minutami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 42 minutami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 56 minutami
Maková náplň
mismi před 1 hodinou
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 2 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 3 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 4 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 5 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí wellington
Suroviny:
svíčková hovězí,
hořčice dijonská,
těsto listové,
šunka schwarzwaldská,
olej olivový,
žloutek,
žampióny,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)
Každopádně jednoduchá věc, co mám vypozorovanou, tak vyšší teplota = těsto bude rychleji než maso, nižší teplota trouby = naopak.
Za mě 180 na +-30 minut funguje skvěle.
Ale závěrem, tohle už jsou jenom drobné detsily, ten recept je velice dobře funkční a dobrý a rozhodně si zaslouží min. 4 hvězdy 🙂