Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,68 g |
Tuky | 50,16 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 389,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Upekla jsem korpus a udělala krém. Vnuk si ho sám naplnil a udělal mléčný marcipán a potáhl ke svým dnešním narozeninám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2020 06:39
MamlajdaD: Moc děkuji, já vše upeču, ale nikdy si nevezmu, mám moc vysoký cholesterol. Přeji pevné zdraví v této době to je nejdůležitější.
15. 4. 2020 21:35
Jaromíra18: Máš moc šikovného vnuka, dort je nazdobený opravdu pekně! Korpus s oříšky? Ten je určitě také moc dobrý! Škoda, že nemůžu sladké! Zhřešila bych nejvýš jedním kouskem, to bych si s chutí dala!
15. 4. 2020 19:18
Mám 3 dortové formy, je mi líto, forma je stříbrná a leskne se, ale ten korpus má nádhernou rovinu, s boulí bych ho sem nedala. Byl vynikající a už není. Díky pečícímu papíru se mi nádherně vyklopí. Díky za radu, ale já ho neřezala, to oslavenec. Já sem nedala vzhled dortu , ale dobrý korpus.
15. 4. 2020 18:27
Dajda:
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
15. 4. 2020 18:04
casino: Proti zvednutému středu korpusu je dobré vršek hmoty, když se trochu zapeče, propíchnout na několika místech nožem, aby vyšla pára.
15. 4. 2020 17:57
bod 2 postupu
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 19 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 34 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 34 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Dorty s překvapením, které se skrývá uvnitř: Originální dárek obsahuje dva v jednom
Další recepty
Tématické fráze: proč se propadne dortový korpus korpus ze tří vajec
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka hladká, kůra citronová, voda, ořechy mleté, káva mletá, mouka
Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/901D
6 názorů