Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 785 kJ / 2 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,22 g |
| Tuky | 124,75 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 3,18 g |
| Sůl | 7,92 g |
| Sacharidy | 107,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit, aby nebyl hořký.
Krok 2: Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme rajčatovou omáčku, italské bylinky, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.
Krok 3: Papírovými utěrkami osušíme z lilku přebytečnou vodu, obalíme lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji.
Krok 4: Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno dáme rajčatovou omáčku, plátky lilku, plátky mozzarelly a posypeme strouhaným eidamem. Vrstvy střídáme. Poslední vrstvu ukončíme rajčatovou omáčkou, kterou zasypeme eidamem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-30 minut.
Zveřejněno 19. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3Mr
Moje poznámka
Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3Mr
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 13 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 13 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 15 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 7 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 8 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 9 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 11 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 11 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 11 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 11 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 11 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 11 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 14 hodinami
Suroviny:
lilek,
sýr eidam,
cibule,
sýr mozzarella,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
koření italské bylinky,
olej olivový,
omáčka rajčatová
Komentáře (1)