Tagliatelle boscaiola (po česku)

Suroviny

500 g těstovin (dala jsem tagliatelle)
500 g čerstvých žampionů
1 cibule (nakrájená na jemno)
3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
800 g oloupaných konzervovaných rajčat
1 hrst nasekané petrželky
olivový olej
sůl, pepř
Na dochucení:
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem necháme zesklovatět cibuli, ke které přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvíli opékáme.

  2. Potom přidáme na plátky nakrájené žampiony, rajčata a vše necháme za občasného míchání pomalu dusit cca 15 minut. Mezitím připravíme těstoviny. Do vroucí a dostatečně osolené vody vložíme těstoviny a vaříme na skus.

  3. Těsně před koncem vaření přidáme do omáčky petrželku, bazalku a dochutíme solí a pepřem. Promícháme, necháme ještě chvíli - asi 2 minuty povařit a můžeme podávat.

  4. Tagliatelle těstoviny můžeme dát na talíř a přelít omáčkou a ozdobit bazalkou, nebo uvařené a scezené těstoviny smícháme s omáčkou a ozdobíme bazalkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce, tak si porci můžeme ještě vylepšit trochou nastrouhaného sýra či parmazánu.

Inspirace někde z nějakého časopisu, už nevím z kterého.

Komentáře k receptu Tagliatelle boscaiola (po česku)

Tématické fráze: tagliatelle recept