Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,92 g |
Tuky | 62,33 g |
Vláknina | 23,55 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 281,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a otrhané maličké květy z bezu a klidně i tenčí bezové stonky (natrhané na kousky). Ještě jednou důkladně promícháme a smažíme dozlatova na pánvičce na rozpáleném oleji nebo sádle.
Krok 2: Upečené lívanečky můžeme obalit v cukru a skořici, nebo je jíst jen tak. Nejlepší jsou ještě teplé.
Zveřejněno 3. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné lívanečky s bezovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GmV
Moje poznámka
Jablečné lívanečky s bezovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GmV
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 9 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
zuzik8 před 1 minutou
Plněné papriky
Cernousek před 18 minutami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 26 minutami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 33 minutami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 57 minutami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 1 hodinou
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 2 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
sůl,
olej,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
jablko,
skořice,
olej
Komentáře (1)