Panské párance (recept s příběhem)
Panské párance jsou jídlo pocházející ze Slovenska. Prostý pokrm, který připravovali tamní dřevorubci u ohně, vychází z natrhaného vařeného těsta, pečených brambor, brynzy a pro bohatější "panskou" verzi je přidaný kousek slaniny.
Suroviny pro 4 porce
4-6 porcí
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 609 kJ / 1 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,73 g |
| Tuky | 5,34 g |
| Vláknina | 24,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,22 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 380,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panské párance (recept s příběhem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3EE
Moje poznámka
Panské párance (recept s příběhem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3EE
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 14 minutami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 27 minutami
Květáková polévka
tomstny před 36 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 53 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 1 hodinou
Nejlepší langoše
LUCAH před 3 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 3 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
voda,
brambory rané,
slanina,
cibule,
česnek,
brynza,
kmín celý,
cibule lahůdková,
máslo,
sádlo
Komentáře (7)
Na priloženom videu vidno, akým spôsobom sa cesto má párať.https://akosatorobi.zoznam.sk/video/3421/drevoruba...
Je dobré, že takéto recepty neupadnú do zabudnutia.