Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 546 kJ / 2 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,99 g |
| Tuky | 131,60 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 613 mg |
| Sůl | 1,31 g |
| Sacharidy | 317,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme.
Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku. Krok 2: Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému.
. Krok 3: Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.
Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku. Krok 2: Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému.
. Krok 3: Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.
Zveřejněno 26. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Moje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 2 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Matcha kuličky
veronika_straka před 14 sekundami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 30 minutami
Domácí langoše
Tunislav před 41 minutami
Ořechové úly
Panova před 1 hodinou
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 1 hodinou
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 1 hodinou
Žloutkové dortíčky
Panova před 1 hodinou
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 1 hodinou
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 1 hodinou
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka,
olej,
sůl,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
máslo,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
máslo
Komentáře (9)
Když se mi udělali oka od čokolády na smetaně tak ponorným mixérem jsem to projela jen dvouma otočkama a bylo ganache krásně čisté. To mám zkušenost od cukrářky
Běžně se nalámaná čokoláda rozpouští v horké šlehačce takřka volně, příp. se směs trošku zamíchá
Sice nevím, jak se ganache zachová při mixování (a zkoušet to nebudu), ale přijde mi že autorka nerozlišuje mezi šleháním vs. mixováním