Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rynglová povidla v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

migro migro

Snadný

Doba přípravy 18 hodin

18 hodin

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 768 kJ /
4 008 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 002,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné vypeckované půlky rynglí smícháme s cukrem a octem, přidáme skořici (mleté dávám 3 lžíce) a vložíme do pomalého hrnce. Přiklopíme poklicí a pomalíme na low 12 hodin. Ryngle pustí šťávu, ale to není na škodu, vaříme dále. Občas zkontrolujeme a promícháme. Krok 2: Po dvanácti hodinách dáme poklici napříč, přepneme na high a nastavíme čas na 6 hodin. Občas promícháme a pozorujeme, jak povidla začínají houstnout (asi tak v polovině vaření), to je čas zbylé ryngle rozmačkat nebo rozmixovat. Krok 3: Po skončení varu přidáme 2 polévkové lžíce rumu, zamícháme, případně vytáhneme skořici a povidla plníme do sklenic. Zavíčkujeme a uložíme v chladu. Krok 4: Tímto způsobem připravuji i povidla švestková nebo z mini kiwi.

Zveřejněno 17. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rynglová povidla v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E350

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rynglová povidla v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E350

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Suroviny:
cukr, ocet, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu