Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 027 kJ /
485 kcal
Bílkoviny32,54 g
Tuky19,60 g
Vláknina18,93 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy35,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout. Krok 2: Mezitím připravíme těstíčko. Množství je orientační, těstíčko by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby moc nestékalo. Ochutíme kořením a bylinkami dle chuti. Krok 3: Fazolky, které budeme smažit, obalíme lehce v mouce a namočíme v těstíčku. Já jsem ještě obalila ve strouhance, ale nemusí být. Můžeme dávat hned z těstíčka do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Krok 4: Smažíme dozlatova. Na placičky lusky nakrájíme na malé kousky a do těstíčka vmícháme. Lžíci směs nabíráme a klademe do rozehřátého oleje. Smažíme placičky z obou stran a odkládáme na papírový ubrousek.

Zveřejněno 13. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Obojí fazolky jsou moc dobré a křupavé. Jen s těmi smaženými je trochu piplačka. Ale brala jsem po více kusech najednou a šlo to. Těstíčko můžete udělat z piva nebo se sýrem. To množství je opravdu inspirační a orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzgr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzgr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Obalené v těstíčku a strouhance. super

jsou vynikají smažené v trojobalu, jen je nevařím a dávám je hned na obalování, mají výbornou chuť po houbách, tento recept máme v rodině už šedesát let, kdysi jsem ho dávala na FB, výborné jsou s bramborovou kaší. abych si urychlila přípravu tak si dělám těstíčko a pak strouhanku, pozor - trochu pění olej, tedy trochu víc. moji kluci je měli a mají dodnes moc rádi, vždy jsem jim je dělala na zahradě, kde byly lusky utržené rovnou z keříku.

Suroviny:
lusky fazolové, vejce, mléko, česnek sušený, mouka hladká, pažitka, pepř mletý, chilli, sůl, olej, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu