Salát z pečené červené řepy do skleniček

pavelk Kuchař: pavelk

Zavařeniny 4 názory

Suroviny

3 kg červené řepy
30 g soli
150 g cukru
150 ml octu
150 ml oleje
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu umyjeme a každou zabalíme do alobalu. Takto připravenou řepu dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct 1,5 hod. Po této době upečenou řepu z trouby vyndáme, chvíli ji necháme vychladnout a pak oloupeme.

  2. Oloupanou řepu nastrouháme na struhadle s velkými oky. Do nastrouhané řepy přidáme sůl, cukr, ocet a olej. Vše důkladně zamícháme.

  3. Takto připravenou řepu natlačíme do čistých sklenic a zavíčkujeme. Sterilujeme při 90°C cca 20 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Salát z pečené červené řepy do skleniček

  • Magdon Magdon

    U nás se dělá v nesterilované verzí, ochucená křenem, octem a solí, vařená. Příště dám na předřečnici Eju a upeču..

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: miluji červenou řepu na každý způsob <3 určitě udělám , dík za recept :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Podle mne je vždycky na cokoli chuťově lepší řepa pečená než vařená - tady to určitě platí taky....ochucení bude určitě vyzkoušené...

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Ještě mi pár řepy zůstalo na záhonku, ráda vyzkouším.:-K:-K:-K

    Odpovědět