Suroviny pro 11
11
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 319 kJ / 3 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,83 g |
Tuky | 175,31 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 355,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny.
Pak přidáme olej, kakao, mandle a šleháme dál.
Úplně nakonec mouku s práškem do pečiva, kterou dáváme postupně se sněhem. Když je vše smíchané, pečeme v plechu na zhruba 170 st asi 35 - 40 min. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačku.
Přidáme mascarpone, karamelové salko a šleháme dál. Necháme odležet v lednici, než se korpus dopeče. Krok 3: Dopečený vychladlý korpus jednou prořízneme. Na spodní část korpusu namažeme tenkou vrstvu marmelády, naneseme krém a přidáme druhou část korpusu. Pokud krém zbyde, naneste ho i na vrchní část korpusu. Nechte poté odležet v lednici. Krok 4: Ve smetaně rozpustíme čokolády a necháme trochu odpočinout. Na vychladlé řezy naneseme čokoládu a rozetřeme ji. Posypeme mandlemi. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici ztuhnout. Krok 5: Když jsou řezy pořádně ztuhlé, nakrájíme je, dozdobíme pomerančem a citronem a můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť.
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny.
Pak přidáme olej, kakao, mandle a šleháme dál.
Úplně nakonec mouku s práškem do pečiva, kterou dáváme postupně se sněhem. Když je vše smíchané, pečeme v plechu na zhruba 170 st asi 35 - 40 min. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačku.
Přidáme mascarpone, karamelové salko a šleháme dál. Necháme odležet v lednici, než se korpus dopeče. Krok 3: Dopečený vychladlý korpus jednou prořízneme. Na spodní část korpusu namažeme tenkou vrstvu marmelády, naneseme krém a přidáme druhou část korpusu. Pokud krém zbyde, naneste ho i na vrchní část korpusu. Nechte poté odležet v lednici. Krok 4: Ve smetaně rozpustíme čokolády a necháme trochu odpočinout. Na vychladlé řezy naneseme čokoládu a rozetřeme ji. Posypeme mandlemi. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici ztuhnout. Krok 5: Když jsou řezy pořádně ztuhlé, nakrájíme je, dozdobíme pomerančem a citronem a můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť.
Zveřejněno 16. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyRD
Moje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyRD
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 12 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 1 hodinou
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 2 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 6 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 6 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
kakao,
mandle,
voda,
šlehačka ke šlehání,
mascarpone,
salko karamelové,
marmeláda,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
mandle mleté,
citron
Komentáře (1)