Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 531 kJ / 3 712 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 100,47 g | 
| Tuky | 87,39 g | 
| Vláknina | 20,10 g | 
| Cholesterol | 1,09 g | 
| Sodík | 573 mg | 
| Sůl | 1,19 g | 
| Sacharidy | 620,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
	Krok 2: Jemně nadrtíme polovinu tabulky hořké čokolády. V míse smícháme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a nadrcenou čokoládu. Poté vezmeme vajíčka a oddělíme bílky od žloutků. Ke žloutkům přisypeme cukr, přilijeme mléko a důkladně šleháme metličkou, dokud se směs dostatečně nepromísí. Následně vyšleháme z bílků sníh. Když je sníh hotový, začneme postupně přisypávat předpřipravenou sypkou směs do žloutkové směsi a vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Nakonec ještě přidáme bílkový sníh a znovu opatrně promícháme, aby se vše spojilo. Těsto přendáme do máslem vymazané pomoučené formy na dort a dáme na 35-45 minut do trouby. Ke konci pečení korpus kontrolujeme pomocí špejle, kterou zapichujeme do středu korpusu. Vyndáme ho z trouby tehdy, když se těsto přestane lepit.
	Krok 3: Než se korpus upeče, připravíme krém na potření dortu. Do menšího hrnce nasypeme cukr a za stálého míchání na mírném plameni čekáme, než cukr zkaramelizuje. Poté k hotovému karamelu přilijeme mléko (množství mléka můžeme upravit dle požadované hustoty krému), přivedeme k varu a mícháme dokud se karamel v mléce nerozpustí. Následně přidáme tvaroh a nalámanou čokoládu. Znovu přivedeme k varu a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a vše nespojí v hladký krém. Krém poté necháme vychladnout.
	Krok 4: Vychladlý korpus vodorovně v polovině přeřízneme (ideálně nití). Spodní část korpusu položíme na servírovací tác a potřeme broskvovou marmeládou. Poté vrátíme na spodní část korpusu zpět horní část. Celý dort (shora i z boků) potřeme připraveným krémem a stěrkou uhladíme do hladka. Dort následně dáme vychladit a ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 22. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Čokoládovo-karamelový ráj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz0B
Moje poznámka
					
				
Čokoládovo-karamelový ráj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz0B
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							kakao, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							čokoláda hořká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							mléko, 
						
						
							marmeláda broskvová, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							mléko, 
						
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							čokoláda hořká
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (3)