Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 036 kJ / 1 921 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,43 g |
| Tuky | 161,34 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsní řízek rozkrojíme 4 malé řízečky, lehce naklepeme jen klouby ruky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem z obou stran. V hluboké pánvičce dáme rozehřát olej (nejlépe arašídový),
Krok 2: Zatím připravíme tempuru. Nasypeme směs do misky, zalijeme po lžících hodně studenou vodou a vidličkou promícháme do hustého těstíčka. Jakmile se dělají v oleji ode dna bublinky vkládáme tempurou obalené řízečky a smažíme dozlatova. Tempura se dá udělat doma smícháním 2:1:1 PL hl. mouky, rýžové mouky a škrobu s ledovou vodou, ale vyplatí se ji koupit, povede se a díky ledové vodě se v horkém oleji nafoukne a je vždy křupavá.
Krok 3: Řízečky podáváme s různě upravenými brambory, tatarskou omáčkou a nezapomeneme doplnit čerstvým salátem podle vlastní chuti.
Krok 4: Do válcovité nádoby nalijeme150 ml slunečnicového oleje, přidáme celé vejce, půl lžičky hořčice, špetku cukru, soli, pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme až na dno nádoby a pustíme mixování. Pomalu zvedáme jako píst směrem vzhůru, trvá to 20 -30 vteřin a majonéza je hustá a skvělá.
Na tatarku přidáme 1 najemno nakrájenou šalotku, 1 menší najemno nakrájenou nakládanou okurku, 1 lžičku nasekaných kaparů, dle chuti špetku polévkového dochucovadla bez konzervantů a vše promícháme.
Na tatarku přidáme 1 najemno nakrájenou šalotku, 1 menší najemno nakrájenou nakládanou okurku, 1 lžičku nasekaných kaparů, dle chuti špetku polévkového dochucovadla bez konzervantů a vše promícháme.
Zveřejněno 29. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkLW
Moje poznámka
Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkLW
Nejnovější recepty
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 4 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 4 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 6 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 6 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 5 minutami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 4 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 5 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 5 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
česnek,
sůl,
voda,
tatarská omáčka,
olej,
vejce,
pepř,
cukr,
hořčice,
okurka čerstvá,
cibule šalotka,
kapary
Komentáře (1)