Koláč pro nedočkavce
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 12 882 kJ / 3 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,85 g |
Tuky | 91,61 g |
Vláknina | 17,88 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 490,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na fotografii je maková náplň.
Pokud s přípravou a pečením nemusíte tolik pospíchat, můžete množství droždí snížit na cca 15-17 g a těsto nechat trochu déle kynout. Na naplnění je vhodná třeba zbylá maková náplň , úžasný je tento koláč lehce potřený tvarohovou náplní a pokladený kousky povidel, nabíraných malou lžičkou. Posypaný drobenkou a pak upečený chutná podobně jako malé koláče.
Tento a další moje recepty najdete na http://www.pekarnomani.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2023 07:59
LiZatKo: mám radost že se recept osvědčil a koláč chutnal
18. 5. 2023 14:44
Tak koláč jsem upekla a byl moc dobrý. Na jablečná povidla jsem přidala ještě nasekané vlašské ořechy, na to drobenku a upekla jsem ho na velkém plechu (44x35 cm). Těsto vyšlo na celý plech. Pokud chcete mít vyšší část těsta tohoto koláče, použijte menší plech. I bez vajíčka v receptu je těsto bez úhony a lehce nakyne. Koláč se povedl a všem chutnal.
13. 5. 2023 09:55
Marie Svarcova: děkuji, Maruško
13. 5. 2023 07:09
recept se mi líbí a určitě se hodí, také znám nedočkavce Foto je krásné
1. 11. 2020 15:06
casino: díky za vyzkoušení receptu Ano, máte pravdu, že slovo "pouťové" v Poznámce není vhodně zvolené, i u nás jsou sváteční koláče mastnější a jemnější, než je tahle rychlovka
1. 11. 2020 15:00
Bez mlíka?
Bez žloutku??
Upekl jsem podle rcp
Použil jsem tato povidla
https://www.toprecepty.cz/recept/13602-pecena-sves...
a posypku z mrazáku (rcp nenalezen)
Kdo očekává sváteční koláč, tak je OT
Kvasnic by to sneslo opravdu asi méně...
Nevím jak chutnají "malé pouťové koláče" ale já upekl cosi co se u nás podává k zelňačce nebo i ke gulášovce a receptem zklamán nejsem Možná i proto, že jsem si ho upekl, či spíše přepekl a vypekl k obrazu svému, tedy na 200°C/35minut, spodkem až skoro do chrumkava
Za mě tedy palec hore, protože není posvícení každý den, že
Bez žloutku??
Upekl jsem podle rcp
Použil jsem tato povidla
https://www.toprecepty.cz/recept/13602-pecena-sves...
a posypku z mrazáku (rcp nenalezen)
Kdo očekává sváteční koláč, tak je OT
Kvasnic by to sneslo opravdu asi méně...
Nevím jak chutnají "malé pouťové koláče" ale já upekl cosi co se u nás podává k zelňačce nebo i ke gulášovce a receptem zklamán nejsem Možná i proto, že jsem si ho upekl, či spíše přepekl a vypekl k obrazu svému, tedy na 200°C/35minut, spodkem až skoro do chrumkava
Za mě tedy palec hore, protože není posvícení každý den, že
30. 10. 2020 13:40
magdalenka: jj, asi tak - plechy mám opravdu veliké, a těsto mi vyjde téměř na celý plech.
30. 10. 2020 13:36
Ahoj, cesto pred kysnutím je hrubé asi cca 1 cm? Veľký plech? Dík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 39 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 49 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 54 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Pečeme s Ivou: Vanilkou vonící ovocný koláč jako od maminky. Upečený je s čerstvým ovocem, dochucený máslovou drobenkou
Pečeme s Ivou: Ženský rozmar je snadný kynutý moučník. Zároveň je to i jediný ženin vrtoch, který váš manžel přivítá s radostí
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí čerstvé, cukr, cukr vanilkový, sůl, máslo, náplň tvarohová, náplň maková, povidla švestková, rum, povidla švestková, máslo, cukr, mouka polohrubá, máslo, rum
Koláč pro nedočkavce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD0Z
8 názorů