Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké mandlové

Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Recept má každý svůj vlastní, z Hery, s přidáním pudinkového prášku, škrobu...Ale klasika našich babiček je 3:2:1. A je to o zpracování těsta především. Studené suroviny, studené ruce, a rychlost. Ale vyzkoušejte trochu upravenou klasiku, s mandlemi.

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava)

4. 12. 2020 19:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 034 kJ / 3 115 kcal
Bílkoviny41,38 g
Tuky189,98 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy304,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Se základem 3:2:1 lze experimentovat. Mandlí je možno dát víc - ale nepřekročila bych 50 g, opražením nasucho před mletím se zvýrazní mandlová chuť. Můžeme použít i mleté ořechy, ale tam ubrat mouku i máslo - např. 40 g ořechů = o 30 g méně mouky a o 10 g méně másla. No a také lze - a doporučuji - k základu přidat nemletý mák, na toto množství cca 2 vrchovaté PL, a slepovat lemon curdem. Tyhle makové necukrujeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ami39

22. 5. 2021 19:21

Vypadá to báječně <3<3<3<3:-D:-D:-D:-K:-K:-8:-8.

MamlajdaD MamlajdaD

5. 12. 2020 14:20

Eja57: Děkuji za odpověď! Chtěla bych zkusit, ale nevím, jak to dopadne letos s mým pečením, neřádi záda si usmyslely, že mne bou trápit. Ale snad se aspoň na pár věcí zmůžu. ;-):-8 Jestli ano, písnu, jak to dopadlo s tou mandlovou moukou. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

5. 12. 2020 09:29

;-( teď jsem našla, že kromě těch desítek lineckých se vším možným ( prášek do pečiva, pudinkový prášek, Hera místo másla, různé poměry atd.) je tu klasika od Merylas - a mohla jsem to přilepit jen jako koment - to se omlouvám a ev. recept svůj smažu...

Eja57 Eja57

5. 12. 2020 08:50

MamlajdaD: určitě, klidně 50 g ( tedy 250 g obyč a 50 mandlové) - doplnila jsem do poznámky ještě jiné možnosti co lze se základem dělat

MamlajdaD MamlajdaD

5. 12. 2020 00:42

casino: Děkuji! ;-):-K:-K:-K

casino casino

4. 12. 2020 21:57

MamlajdaD:
Má zkušenost z výroby makronek je, že z jádrovin jsou mandle nejméně aromatické
Zde je v těstě mandlí relativně malé množství
Tedy asi i zde to na chuti patrně nepoznáte a poznat to bude snad na struktuře upečených produktů:-)

MamlajdaD MamlajdaD

4. 12. 2020 20:41

Eja57: Mám malý dotaz: bylo by možné použít místo jemně mletých mandlí mandlovou mouku? Děkuji. :-K

Eja57 Eja57

4. 12. 2020 19:51

Ano, už slyším "linecké po stopadesátéosmé"... ale tohle je nepatrně upravená klasika 3:2:1 a hlavně popsaný postup...protože je to KŘEHKÉ těsto...aspoň já to tak mám od babičky naučené

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mandle mleté, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová

TopRecepty.cz

Linecké mandlové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyMp