Linecké mandlové
Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Asi každá rodina má svůj oblíbený recept, ale klasika našich babiček je těsto 3:2:1. V tomto receptu je část mouky nahrazena jemně mletou mandlovou moukou. Základem skvěle vypracovaného lineckého těsta jsou dobře vychlazené suroviny a rychlé zpracování těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 034 kJ / 3 115 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,38 g |
| Tuky | 189,98 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 723 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 304,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Moje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 5 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 8 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 8 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 30 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 4 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 4 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 5 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 6 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 6 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 7 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kůra citronová
Komentáře (9)
Má zkušenost z výroby makronek je, že z jádrovin jsou mandle nejméně aromatické
Zde je v těstě mandlí relativně malé množství
Tedy asi i zde to na chuti patrně nepoznáte a poznat to bude snad na struktuře upečených produktů