Linecké mandlové
Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Asi každá rodina má svůj oblíbený recept, ale klasika našich babiček je těsto 3:2:1. V tomto receptu je část mouky nahrazena jemně mletou mandlovou moukou. Základem skvěle vypracovaného lineckého těsta jsou dobře vychlazené suroviny a rychlé zpracování těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 034 kJ / 3 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,38 g |
Tuky | 189,98 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 723 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 304,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Moje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kůra citronová
Komentáře (8)
Má zkušenost z výroby makronek je, že z jádrovin jsou mandle nejméně aromatické
Zde je v těstě mandlí relativně malé množství
Tedy asi i zde to na chuti patrně nepoznáte a poznat to bude snad na struktuře upečených produktů