Originální pletená sýrová pizza ze špaldové celozrnné mouky

Pizzy Doba přípravy: 180 minut 0 názorů

Pizzy Doba přípravy: 180 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

500 g špaldové celozrnné mouky
11 g sušeného droždí
4 lžičky soli
2 PL oleje
1 ks česneku
400 ml vody
1 vejce
150 g nakrájených loupaných rajčat
200 g sýru podle chuti
oregano - podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do misky pridáme múku, droždie, 3 lyžičky soli, olej, vodu a cesnak. Suroviny vymiešame a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť (cca 2 hodiny).

  2. Pripravíme omáčku. Zmiešame lúpané paradajky, 1 lyžičku soli a oregano podľa chuti.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.

  4. Pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý potrieme troškou oleja.

  5. Rozvaľkáme prvú časť cesta (hrúbka 0,5 cm / Ø 30 cm) a preložíme na plech. Na cesto vyznačíme kruh Ø 27cm. Použite tortovú formu alebo napr. tanier. Vyznačenú časť potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme 100 g nastrúhaného syra.

  6. Rovnako rozvaľkáme aj druhé cesto a položíme - prikryjeme prvé cesto na plechu. Znovu označíme Ø 27 cm, potrieme omáčkou, posypeme zvyšným syrom a prikryjeme posledným rozvaľkaným cestom.

  7. Navrch položíme formu a odstránime zvyšné cesto. Formu vyberieme a do stredu cesta položíme formu Ø 5 cm. Cesto rozrežeme na 12 rovakých časti.

  8. Každú časť (trojuholník) zatočíme 2x. Jeden trojuholník vľavo, druhý vpravo, ďalší vľavo a zasa vpravo. Takto pokračujeme do konca.

  9. Formu zo stredu vyberieme a celú pizzu potrieme vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C 15-18 minút.

Komentáře k receptu Originální pletená sýrová pizza ze špaldové celozrnné mouky

K receptu nejsou žádné komentáře.