Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 591 kJ / 3 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,04 g |
Tuky | 177,98 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 828 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 435,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřej troubu na 200 stupňů.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Zveřejněno 17. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tátovy žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmBx
Moje poznámka
Tátovy žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmBx
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 14 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 15 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 4 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 4 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 4 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 4 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 5 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 6 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 6 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 7 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.