Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin barevný sulc

I když řada lidí kolenem opovrhuje, jde o jednu z nejchutnějších částí prasete vůbec. Maso z něj má krátká vlákna bohatě prorostlá kolagenem, takže je úžasně šťavnaté. Vhodné je nejen na ovar či pečení v celku, ale také pro přípravu sulcu.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

7. 3. 2021 23:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 374 kJ / 328 kcal
Bílkoviny13,41 g
Tuky1,74 g
Vláknina35,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 599 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy52,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace z časopisu Chvilka v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

8. 3. 2021 13:02

1974andrea: Nase babicky (lepe receno tedy ta moje) take z vyvaru tuk neodstranovala, ale melo to svuj ucel. Pri tom velkem mnozstvi "vyrobeneho" sulcu se pod sadlem dobre uchoval a ve studene spizi dele vydrzel.
Osobne tez necham vyvar vystydnout a sadlo seberu a to tedy nejen pri priprave sulcu, "odmastuji" i vyvar na polevku ;-)

1974andrea 1974andrea

8. 3. 2021 12:27

Když připravuju sulc, vždycky nechám vývar i s namletými kůžemi ztuhnout a seberu tuk, který se nahoře usadí. Sulc pak není tak mastný a není na něm vrstva sádla.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: koleno vepřové, nožička vepřová, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, cibule, hrášek mražený, mrkev, celer, ocet, pepř mletý, cibule červená

TopRecepty.cz

Babiččin barevný sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gwJ9