Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 723 kJ / 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,22 g |
| Tuky | 8,42 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 17,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř.
Krok 2: Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje nebo kousek sádla. V rozpálené pánvi s tukem dáme z každé strany opéct maso. Maso pak vyndáme na talíř.
Krok 3: Do pánve dáme cibuli, kterou jsme předem oloupali a nakrájeli na plátky a dali lehce orestovat. K cibuli přidáme zpět maso, přidáme ajvar, lehce promícháme, přilijeme trochu vody, asi hrnek. Pánev přikryjeme alobalem a necháme maso dusit doměkka, asi 30-45 minut.
Krok 4: Po 45 minutách alobal sundáme a necháme maso dojít.
Maso nejlépe podáváme s rýží.
Maso nejlépe podáváme s rýží.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na ajvaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvnB
Moje poznámka
Vepřová plec na ajvaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvnB
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 5 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 50 minutami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 1 hodinou
Pudinková buchta
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 3 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 4 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 4 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
ajvar,
voda,
olej
Komentáře (4)