

Játrový krém
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 500 g kuřecích jater
- sůl a pepř
- česnek
- 1/2 lžičky vegety
- 1 lžička petrželky
- 1 lžička libečku
- 500 ml vývaru (i více podle potřeby)
Postup přípravy receptu
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dobře očištěná játra, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, česnek, bylinky a koření. Uděláme jíšku z másla a hladké mouky, přidáme do polévky a rozmixujeme do hladka. Celý proces trvá pár minut, játra jsou rychle hotová a nakonec krátce provaříme s jíškou.
Podle chuti můžeme přidat i trochu smetany.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játrový krém
K receptu nejsou žádné komentáře.