Játrový krém

Suroviny

1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
500 g kuřecích jater
sůl a pepř
česnek
1/2 lžičky vegety
1 lžička petrželky
1 lžička libečku
500 ml vývaru (i více podle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dobře očištěná játra, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, česnek, bylinky a koření. Uděláme jíšku z másla a hladké mouky, přidáme do polévky a rozmixujeme do hladka. Celý proces trvá pár minut, játra jsou rychle hotová a nakonec krátce provaříme s jíškou.

  2. Podle chuti můžeme přidat i trochu smetany.

Komentáře k receptu Játrový krém

K receptu nejsou žádné komentáře.