Eintopf na černém pivu

Vepřové maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny plus příprava 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny plus příprava 1 názor

Suroviny 3-4 porce

700 g vepřové plece (měla jsem dva kusy po 350 g)
5 středních brambor
3 mrkve
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky plnotučné hořčice
mořská sůl drcená
pepř
3-4 snítky rozmarýnu
1 plechovka černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na půlměsíčky, brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, mrkev očistíme a nakrájíme na středně velké kousky, česnek nadrobno. 

  2. Na dno pekáčku dáme cibuli, na ni dáme kousky brambor a mrkve. Maso ze všech stran osolíme a opepříme, dáme na brambory s mrkví, posypem česnekem a podlijeme pivem, které nejprve smícháme s hořčicí. Přidáme rozmarýn, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

  3. Asi po hodině maso obrátíme a ještě na další půl hodiny pečeme, dokud maso není měkké.

Komentáře k receptu Eintopf na černém pivu

  • mika59 mika59

    Mám tady totožný recept, jen se světlým pivem. Přidala jsem do podobných..

    Odpovědět