Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 795 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,72 g |
| Tuky | 30,82 g |
| Vláknina | 37,60 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná, kuchyňsky upravená líčka (zbavíme blan, ale ponecháme tuk) nakrájíme na kostky větší než na guláš. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, kusy masa opečeme ze všech stran a vyndáme stranou do pekáče vhodného do trouby. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek. Ve stejné pánvi osmahneme dohněda cibuli nakrájenou nahrubo, před odstavením ještě přidáme rozmáčknutý česnek. Cibule dáme tak velkou hromádku, jako nakrájeného masa.
Krok 2: Maso v pekáči osolíme, posypeme kořením, přidáme protlak a promícháme. Zasypeme cibulí s česnekem, podlijeme pivem a polovinou vývaru. Zakryjeme víkem, vložíme do předehřáté trouby a min. 2 hodiny neotevíráme. Připravíme žampiony, pokud jsou hezké, bílé stačí je otřít papírovou utěrkou nebo je sloupneme. Hlavičky nakrájíme na osminy (klínky) a osmahneme na másle dozlatova.
Krok 3: Po 2 hodinách zjistíme vidličkou tvrdost masa, dle potřeby přilijeme horký vývar a pečeme ještě cca
45 minut - hodinu. Po této době už je masíčko krásně měkké a podušená cibule zahustila omáčku. Můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat nebo lehce rozmixovat. Dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a přidáme připravené žampiony. Podáváme s bramborovou kaší, celerovým pyré, šťouchaným bramborem nebo domácími bramborovými noky či knedlíky. Doplníme hlávkovým nebo okurkovým salátem.
45 minut - hodinu. Po této době už je masíčko krásně měkké a podušená cibule zahustila omáčku. Můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat nebo lehce rozmixovat. Dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a přidáme připravené žampiony. Podáváme s bramborovou kaší, celerovým pyré, šťouchaným bramborem nebo domácími bramborovými noky či knedlíky. Doplníme hlávkovým nebo okurkovým salátem.
Zveřejněno 7. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6D99
Moje poznámka
Hovězí líčka po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6D99
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 22 minutami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 1 hodinou
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vymazlené raffaello
Talskal před 10 minutami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 23 minutami
Ořechové pracny
Alamatej před 37 minutami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 49 minutami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 1 hodinou
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Kuře s divokým kořením
Merylas před 1 hodinou
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 1 hodinou
Suroviny:
líčka hovězí,
sádlo,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
koření,
rozmarýn,
sůl,
pivo černé,
vývar masový,
žampióny,
máslo
Komentáře (1)