Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 795 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,72 g |
| Tuky | 30,82 g |
| Vláknina | 37,60 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná, kuchyňsky upravená líčka (zbavíme blan, ale ponecháme tuk) nakrájíme na kostky větší než na guláš. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, kusy masa opečeme ze všech stran a vyndáme stranou do pekáče vhodného do trouby. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek. Ve stejné pánvi osmahneme dohněda cibuli nakrájenou nahrubo, před odstavením ještě přidáme rozmáčknutý česnek. Cibule dáme tak velkou hromádku, jako nakrájeného masa.
Krok 2: Maso v pekáči osolíme, posypeme kořením, přidáme protlak a promícháme. Zasypeme cibulí s česnekem, podlijeme pivem a polovinou vývaru. Zakryjeme víkem, vložíme do předehřáté trouby a min. 2 hodiny neotevíráme. Připravíme žampiony, pokud jsou hezké, bílé stačí je otřít papírovou utěrkou nebo je sloupneme. Hlavičky nakrájíme na osminy (klínky) a osmahneme na másle dozlatova.
Krok 3: Po 2 hodinách zjistíme vidličkou tvrdost masa, dle potřeby přilijeme horký vývar a pečeme ještě cca
45 minut - hodinu. Po této době už je masíčko krásně měkké a podušená cibule zahustila omáčku. Můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat nebo lehce rozmixovat. Dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a přidáme připravené žampiony. Podáváme s bramborovou kaší, celerovým pyré, šťouchaným bramborem nebo domácími bramborovými noky či knedlíky. Doplníme hlávkovým nebo okurkovým salátem.
45 minut - hodinu. Po této době už je masíčko krásně měkké a podušená cibule zahustila omáčku. Můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat nebo lehce rozmixovat. Dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a přidáme připravené žampiony. Podáváme s bramborovou kaší, celerovým pyré, šťouchaným bramborem nebo domácími bramborovými noky či knedlíky. Doplníme hlávkovým nebo okurkovým salátem.
Zveřejněno 7. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6D99
Moje poznámka
Hovězí líčka po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6D99
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 28 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Suroviny:
líčka hovězí,
sádlo,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
koření,
rozmarýn,
sůl,
pivo černé,
vývar masový,
žampióny,
máslo
Komentáře (1)