Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy bezu opláchneme a necháme okapat. Následně dáme do hrnce, přidáme na kolečka pokrájený citron a 3 litry vody. Krátce povaříme a necháme odstát 24 hodin.
Krok 2: Vylouhované květy scedíme. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí sirupu.
Krok 3: Plníme hned do nahřátých sklenic a obrátíme dnem vzhůru. Skladujeme v chladu a temnu.
Zveřejněno 22. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezinkový sirup podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8GW2
Moje poznámka
Bezinkový sirup podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8GW2
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 7 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 11 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 12 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 13 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 14 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 16 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 17 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (3)