Špenátový salát s fazolkami, boby a zázvorovým dresinkem

Saláty Doba přípravy: 20 minut příprava 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 20 minut příprava 0 názorů

Suroviny 2-.3

2 hrsti čerstvého špenátu
70 g zelených sójových bobů
70 g zelených fazolkovýchnebo hráškových lusků
Dresink:
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička lehké sójové omáčky¨
2 lžičky černého octa (z černé rýže)
1 lžička sezamového oleje
1 lžička medu
Na ozdobu:
1 lžička opečených sezamových semínek
1 čerstvá chilli paprička nasekaná

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme dresink. V malé misce smícháme zázvor, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej a med. Dobře promícháme a odložíme stranou.

  2. Přivedeme v hrnci vodu k varu a vložíme špenát, spaříme, scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Na cedníku necháme okapat a nahrubo ho nakrájíme na velikost soust (použila jsem baby špenát a jen odstranila stonky).

  3. Čerstvé, očištěné zelené sójové boby dáme do nádoby s vroucí vodou a povaříme asi 2 minuty ( mohou být mražené jen prolité vroucí vodou). Opláchneme pod studenou tekoucí vodou a na cedníku necháme okapat. Stejným způsobem uděláme i mražené nebo čerstvé fazolkové či hráškové lusky (očištěné a pokrájené)
    V misce smícháme špenát, sójové boby, lusky a dresink.

  4. Necháme vychladit a podáváme posypané sezamovými semínky a nasekanou chilli papričkou.

Komentáře k receptu Špenátový salát s fazolkami, boby a zázvorovým dresinkem

K receptu nejsou žádné komentáře.