Prejt
Příprava prejtu byla původně spjata zejména s obdobím masopustu a zabíjaček. Prejt podle tohoto receptu má jako základ vařené vepřové koleno a játra, je zahuštěný žemlemi a skvěle dochucený. Vše se navíc peče v jednom pekáčku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 135 kJ / 32 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 0,08 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žemle nakrájíme, navlhčíme vodou a lehce vymačkáme, utřeme česnek se solí, majoránkou a pepřem.
Krok 2: Předem uvařené koleno nasekáme nadrobno, přidáme žemle, utřený česnek, naškrábaná játra a ostatní koření. Vše dobře v míse promícháme, nejlépe rukou.
Krok 3: Promíchané maso dáme do sádlem vymaštěného pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30-45 minut.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a zelím, nebo s kočičákem.
Zveřejněno 13. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qw8R
Moje poznámka
Prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qw8R
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 21 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
žemle,
játra vepřová,
česnek,
zázvor mletý,
koření nové koření,
pepř mletý,
majoránka,
sůl
Komentáře (2)