Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí dortíky

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min Lze to pripravit i ze zbytku brambor a udelane ryby.

20 min (20 min příprava, Lze to pripravit i ze zbytku brambor a udelane ryby. )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 435 kJ /
1 777 kcal
Bílkoviny106,08 g
Tuky101,82 g
Vláknina23,29 g
Cholesterol 733 mg
Sodík 532 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy98,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vetsi mise zamichame dohromady rozmackane brambory, cibuli, celer petrzel, kopr, (jestli davame) uzenou papriku. Primichame vajicko, pepr, a sul, pridame rozsekanou rybu a promichame. Krok 2: Rukama utvorime placicky asi o velikosti 8 cm a o tlousce 2,5 cm. Jestlize mame cas, muzeme je asi na 20 minut dat do lednicky, aby trochu ztuhly. Krok 3: Rozehrejeme panev s olejem a rybi placicky smazime z obou stran dohromady asi 7-9 minut,
podavame teple s tatarskou omackou.

Zveřejněno 20. 11. 2021

Poznámka autorky hazel

Tyto placicky jsou velmi popularni v Atlantickych provinciich. Recept mam od me snachy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí dortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí dortíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: také jsem Y kostičky překrajovala, ale přesto tam nějaké zbyly, i když menší - o to horší. A uvařením kostičky nezmizí, to by se musely vařit a uležet v octovém nálevu.

hazel: Stáňo, děkuji za odpověď, a nevadí, já mám nejčastěji kapra, tedy se spoustou Y kostiček. Takže z něj asi karbanátek nebude. Budu muset koupit tresku či něco podobného.

Nadja: Nadja, bohuzel zadny figl neznam. Ja kupuji pstruha a jine ryby a to jiz uplne bez kosti. Je to morsky pstruh co jsem pouzila. Ale muze se pouzit jaka koliv ryba. Ja si myslim ,ze musi u Vas take ryby tak prodavat. Ja osobne toto miluji delam to casto. Lituji ,ze nemohu poradit.

Stáňo, máš nějaký fígl na rybí kostičky? Zvláště pstruh jich má hodně. :-(
Chtěla jsem už několikrát udělat karbanátky, ale mám strach z kostí, že zůstanou v karbanátku. Kdysi jsem kupovala ve Frionoru rybí karbanátky s česnekem a byly famózní, mohli jsme je mít i několikrát týdně.

Suroviny:
brambory, cibule, celer, petrželka, kopr, paprika sušená uzená, vejce, sůl, pepř, pstruh, máslo

Přidat fotografie receptu