Kvašáky II
Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou vrcholícího léta. Mnoho lidí si myslí, že vyrobit dobré kvašáky je umění. Právě naopak, je to velmi snadné! Připravíme je z přerostlejších okurek, voňavého kopru, kousku křenu a solného nálevu.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdy, pro chuť, přidám do jedné sklenice feferonku, někdo dává i stroužky česneku.
Recept mám od staré paní, naší kamarádky, která dělává každý rok dlouhou řádku pětilitrových sklenic kvašáků a já jí to vždy záviděla. Už pár let nemusím, vyrábím si svoje :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2010 07:29
Takže na hnůj s nimi.
A já je tak ráda...
Příští rok to zkusím znova a líp.
24. 8. 2010 10:40
Elviram - byla to opravdu plíseň? To se mi nikdy nestalo. Jen se mi na povrchu tekutiny udělá taková neprůhledná blanka. Nemyslíš toto?
24. 8. 2010 10:33
23. 8. 2010 17:41
Dělala jsem podle návodu, ale teď - pátý den kvašení jsem navrchu objevila plíseň
To už asi jedlé nebude, že?
Máte radu pro příště?
Přitom všechno je ponořené v láku, tak nevím, nevím...já snad už připálím i vodu na čaj.
10. 8. 2010 14:03
10. 8. 2010 10:23
10. 8. 2010 09:56
26. 7. 2010 18:04
10. 8. 2009 21:14
10. 8. 2009 21:02
10. 8. 2009 20:41
10. 8. 2009 20:37
10. 8. 2009 19:39
10. 8. 2009 18:56
10. 8. 2009 18:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 35 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 minutou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 22 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kvašáky jsou oblíbenou lahůdkou. Podle těchto receptů vám vydrží až do další sezony
Jak připravit výborné kvašáky. Hledáte jednoduchý recept na kvašené okurky? Přesně takový pro vás máme
Jak využít lák z kvašených okurek? Výborně ochutí fazolovou omáčku nebo koprovou polévku
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší recept na kvašáky kvasaky nejlepší kvašáky kvašáky recept jak nakládat kvašáky kvašáky recepty jak se dělají kvašáky recept na kvašaky kvasáky na zimu domácí kvašáky výroba kvašáků jak dělat kvašáky kvašáky plísen dobré kvašáky recept na dobre kvasaky lák na kvašáky recepty kvasaky návod na kvášáky recepty na kvašáky kvašené okurky
Suroviny: okurka čerstvá, rybíz černý, listy vinné révy, kopr, křen, voda, sůl
Kvašáky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L8WX
37 názorů