Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašáky II

Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou vrcholícího léta. Mnoho lidí si myslí, že vyrobit dobré kvašáky je umění. Právě naopak, je to velmi snadné! Připravíme je z přerostlejších okurek, voňavého kopru, kousku křenu a solného nálevu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kvašení

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kvašení)

10. 8. 2009 14:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdy, pro chuť, přidám do jedné sklenice feferonku, někdo dává i stroužky česneku.

Recept mám od staré paní, naší kamarádky, která dělává každý rok dlouhou řádku pětilitrových sklenic kvašáků a já jí to vždy záviděla. Už pár let nemusím, vyrábím si svoje :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

elviram

26. 8. 2010 07:29

Tak jsem to nechala "vykrystalizovat" a je to fakt plíseň...
Takže na hnůj s nimi. ;-(
A já je tak ráda...
Příští rok to zkusím znova a líp.

cathleen cathleen

24. 8. 2010 10:40

To mě moc těší, že chutnají:-8
Elviram - byla to opravdu plíseň? To se mi nikdy nestalo. Jen se mi na povrchu tekutiny udělá taková neprůhledná blanka. Nemyslíš toto?

finneta

24. 8. 2010 10:33

ivčo, nejlepší, jaké jsem kdy jedla. včera jsme snědli poslední a ještě budu nakládat (ty už pak asi zavaříme, jestli vydrží). díky za skvělý recept:yes::-D

elviram

23. 8. 2010 17:41

tak nevím, kde udělala soudružka z NDR chybu...
Dělala jsem podle návodu, ale teď - pátý den kvašení jsem navrchu objevila plíseň;-(
To už asi jedlé nebude, že?
Máte radu pro příště?
Přitom všechno je ponořené v láku, tak nevím, nevím...já snad už připálím i vodu na čaj. :-(

cathleen cathleen

10. 8. 2010 14:03

Jak psala Ivana - daly se baštit už po týdnu. Nechávám je kvasit v teple, na sluníčku a když jsou hotové, zkvašené, schovávám je do chladného tmavého sklepa;-)Stejně tam dlouho nevydrží, miluju je:-(

Ivana79 Ivana79

10. 8. 2010 10:23

Finneta,ja som ich robila podľa tohto receptu (viz.foto) a dali sa jesť už po týždni,ale najlepšie boli tak za 9-10 dní:-)

finneta

10. 8. 2010 09:56

prosím tě, cathleen. za jak dlouho jsou asi vykvašené? ráda bych je zkusila.

Ivana79 Ivana79

26. 7. 2010 18:04

A do tretice som dnes naložila aj kvasáky,hľadala som po záhrade všetky tie listy:-Dtie som ešte nikdy nedávala.My vždy pridávame kúsok chleba.+ foto:-)

magdalenka magdalenka

10. 8. 2009 21:14

...ale ja radšej zaklopem u Špagetky alebo Janky R...

maris maris

10. 8. 2009 21:02

Magdalenko, já bych zkusila se zeptat ve zdravotnických potřebách, tam by je mohli mít ;-):-)

magdalenka magdalenka

10. 8. 2009 20:41

Špagetka, logopéda v rodine nemám, poliklinika od ruky, (beztak by som asi nenašla odvahu iba tak zaklopať a pýtať si špachtle), takže ak pôjdem okolo vás, zaklopem...

spagetka spagetka

10. 8. 2009 20:37

magdalenka - já to používala dřív jako pomůcku při logopedii, kdy jsem pomáhála dětičkám ukazovat, že špička jazýčku opravdu mezi zoubky nemá co dělat a před lety na to prostě jiná pomůcka nebyla a z té doby mi jich zbylo strašně moc :-8 ;-)

Patricie

10. 8. 2009 19:39

Cathleen , to je krása. Fotka přepychová.:-)):yes:

pipre pipre

10. 8. 2009 18:56

Moc zajímavý recept a musím se konečně ke kvašákům odhodlat, máme je moc rádi a doma je máme téměř pořád, ale kupované:-8 Fakt stojí za vyzkoušení. Dávám bodík, protože se mi recept líbí:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 8. 2009 18:22

magdalenko, já například jsem si pro špachtličky zašla přímo na internu, mám to tady přes cestu a za veselí celého personálu jsem jich dostala dost na několik let dopředu, když jsem řekla, na co je chci. A musela jsem slíbit, že donesu vzorek, tak to jsem donesla:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recept na kvašáky kvasaky nejlepší kvašáky kvašáky recept jak nakládat kvašáky kvašáky recepty jak se dělají kvašáky recept na kvašaky kvasáky na zimu domácí kvašáky výroba kvašáků jak dělat kvašáky kvašáky plísen dobré kvašáky recept na dobre kvasaky lák na kvašáky recepty kvasaky návod na kvášáky recepty na kvašáky kvašené okurky

Suroviny: okurka čerstvá, rybíz černý, listy vinné révy, kopr, křen, voda, sůl

TopRecepty.cz

Kvašáky II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8WX