Čalamáda od Mazláka
Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu, na studené mísy nebo jako rychlá svačinka. Výborná je i k pečeným masům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 41 083 kJ / 9 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,00 g |
| Tuky | 422,40 g |
| Vláknina | 335,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40,91 g |
| Sůl | 100,00 g |
| Sacharidy | 1 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu nakrouháme. A to včetně zelí a cibule.
Krok 2: Přidáme zbylé ingredience a ve velkém lavoru promícháme. Pak necháme jednu hodinu odpočinout. Zelenina pustí šťávu.
Krok 3: Po hodině namačkáme do sklenic.
Krok 4: Zavařujeme při 80 °C 20 minut.
Zveřejněno 18. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QYW
Moje poznámka
Čalamáda od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QYW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
zelenina,
cibule,
sůl,
cukr krystal,
voda,
ocet,
olej
Komentáře (1)