Čalamáda od Mazláka
Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu, na studené mísy nebo jako rychlá svačinka. Výborná je i k pečeným masům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 083 kJ / 9 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,00 g |
Tuky | 422,40 g |
Vláknina | 335,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,91 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 1 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu nakrouháme. A to včetně zelí a cibule.
Krok 2: Přidáme zbylé ingredience a ve velkém lavoru promícháme. Pak necháme jednu hodinu odpočinout. Zelenina pustí šťávu.
Krok 3: Po hodině namačkáme do sklenic.
Krok 4: Zavařujeme při 80 °C 20 minut.
Zveřejněno 18. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QYW
Moje poznámka
Čalamáda od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QYW
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 6 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 9 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 10 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 18 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 17 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 47 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 3 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 3 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 6 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 6 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
zelenina,
cibule,
sůl,
cukr krystal,
voda,
ocet,
olej
Komentáře (1)