Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 016 kJ / 1 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,39 g |
| Tuky | 59,99 g |
| Vláknina | 16,76 g |
| Cholesterol | 611 mg |
| Sodík | 386 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 43,50 g |
Postup přípravy
Na papír vedle struhadla dáme cca 1-2 lžíce hrubé mouky na hromádku a vždy po několika strouhnutích tu část těsta v mouce omoučíme a strouháme dál až spotřebujeme všechno těsto. Poté rozprostřeme na papíru a necháme oschnout. Vaříme stejně jako rýži, na malém množství tuku lehce opražíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a uvaříme do měkka. (2 porce) Krok 5: Perkelt podáváme s tarhoňou, noky nebo s chlebem a posypeme ho kolečky cibule.
Zveřejněno 26. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarský vepřový perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6OQg
Moje poznámka
Maďarský vepřový perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6OQg
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 2 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 2 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 7 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 37 minutami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 43 minutami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 43 minutami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 59 minutami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 1 hodinou
Květákové karbanátky
Kajkajak před 1 hodinou
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 1 hodinou
Brokolicová polévka
KetyHu před 2 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
drugdova92 před 3 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
feferonka,
paprika čerstvá červená,
vývar masový,
vejce,
mouka polohrubá,
mouka hrubá
Komentáře (1)