Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,43 g |
Tuky | 27,19 g |
Vláknina | 28,14 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 65,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, dáme do misky a spaříme vroucí vodou.
Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce oleje, zprudka játra po částech restujeme a vyndáme stranou.
Podle potřeby ještě přidáme trošičku oleje a orestujeme připravenou cibuli. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krok 3: Vrátíme játra, necháme odpařit alkohol a podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme balzamiko, zakryjeme a necháme cca 5 minut podusit.
Chuť lze doladit špetkou cukru (nedávala jsem). Krok 5: Podáváme nejlépe s pečivem podle chuti, ale můžeme i s rýží nebo bramborovou kaší.
Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 2 lžíce oleje, zprudka játra po částech restujeme a vyndáme stranou.
Podle potřeby ještě přidáme trošičku oleje a orestujeme připravenou cibuli. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krok 3: Vrátíme játra, necháme odpařit alkohol a podlijeme vývarem. Krok 4: Přidáme balzamiko, zakryjeme a necháme cca 5 minut podusit.
Chuť lze doladit špetkou cukru (nedávala jsem). Krok 5: Podáváme nejlépe s pečivem podle chuti, ale můžeme i s rýží nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 10. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Benátská kuřecí játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O1Q
Moje poznámka
Benátská kuřecí játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O1Q
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 12 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 54 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 5 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 5 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 6 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 7 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 8 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
cibule červená,
olej olivový,
víno bílé,
vývar drůbeží,
balsamico,
cukr,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (5)