Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 666 kJ / 1 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,92 g |
Tuky | 114,78 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 952 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 117,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut.
Krok 2: Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, následně jej dáme prozatím stranou.
Krok 3: V hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání společně s mlékem. Když se směs vaří, odstavíme z plotny a pomalu ji tenkým proudem přilijeme ke žloutkům, které máme připravené v míse a při
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Zveřejněno 19. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sous vide dezert Pot de Caramel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96qr
Moje poznámka
Sous vide dezert Pot de Caramel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96qr
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 17 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 36 minutami
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 7 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 11 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 11 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 11 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 14 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 15 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 16 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
smetana ke šlehání,
mléko,
žloutek,
smetana zakysaná
Komentáře (2)