Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 787 kJ / 1 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 60,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 206,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je třeba více míchat. Sporák dáme na stupeň 2 až 3 ,cukr se začíná rozpouštět a pomalu hnědnout.
Krok 2: Jakmile bude mít barvu jako karamelky a je rozpuštěný, odstavíme ho z plotýnky a vlijeme smetanu.
Krok 3: Hned se vytvoří ztvrdlá krusta, hrnec vrátíme na plotnu a opatrně (může to vyšplíchnout), mícháme. Postupně se vše krásně spojí, i když to tak nevypadá. Pak už jen nalijeme do skleniček a zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tekutý karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWWmL
Moje poznámka
Tekutý karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWWmL
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 8 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 8 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 9 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 7 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 7 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 7 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 7 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 8 hodinami
Jablkový perník
collins před 9 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 11 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 12 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 14 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 14 hodinami
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
smetana ke šlehání,
sůl
Komentáře (3)