Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 893 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 161,40 g |
Vláknina | 17,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 238,89 g |
Postup přípravy
Zakryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout. Mělo by stačit 20-30 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Troubu zapneme a nastavíme na 200 st. Krok 4: Těsto vyválíme na jemně pomoučeném vále na obdélník asi 30x40 cm. Potřeme ho 2 lžícemi oleje a posypeme provensálským kořením a nasekanými olivami. Krok 5: Těsto srolujeme po delší straně a švem dolů položíme na plech s pečicím papírem. Krok 6: Olivový chléb potřeme slanou vodou a ostrým nožem uděláme šikmé zářezy. Krok 7: V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 25 minut, podle typu trouby.
Zveřejněno 8. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Moje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 19 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 7 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 7 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 9 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 9 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 10 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 10 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 10 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 12 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
olej olivový,
voda,
olivy černé,
koření provensálské
Komentáře (3)