Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 893 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 161,40 g |
Vláknina | 17,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 238,89 g |
Postup přípravy
Zakryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout. Mělo by stačit 20-30 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Troubu zapneme a nastavíme na 200 st. Krok 4: Těsto vyválíme na jemně pomoučeném vále na obdélník asi 30x40 cm. Potřeme ho 2 lžícemi oleje a posypeme provensálským kořením a nasekanými olivami. Krok 5: Těsto srolujeme po delší straně a švem dolů položíme na plech s pečicím papírem. Krok 6: Olivový chléb potřeme slanou vodou a ostrým nožem uděláme šikmé zářezy. Krok 7: V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 25 minut, podle typu trouby.
Zveřejněno 8. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Moje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
olej olivový,
voda,
olivy černé,
koření provensálské
Komentáře (3)