Moje Minestrone
Sytá zeleninová polévka na způsob minestrone přizpůsobená tuzemským možnostem nákupu surovin. Polévka mile překvapí i odpůrce zeleniny svou plnou chutí s bonusem bohaté výživové hodnoty. S kouskem pečiva nasytí, třeba i jako lehká večeře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 380 kJ / 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,43 g |
Tuky | 23,03 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 69,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu pokrájíme na větší kousky.
Na másle ji orestujeme i s bramborami. Zalijeme vývarem a dochutíme kořením. Krok 2: Z mouky a másla připravíme jíšku. Krok 3: Po 10 minutách přidáme do hrnce se zeleninou rajčata a fazole. Necháme povařit do změknutí. Lehce zahustíme jíškou. Krok 4: Povaříme polévku alespoň po dobu 20minut.
Na másle ji orestujeme i s bramborami. Zalijeme vývarem a dochutíme kořením. Krok 2: Z mouky a másla připravíme jíšku. Krok 3: Po 10 minutách přidáme do hrnce se zeleninou rajčata a fazole. Necháme povařit do změknutí. Lehce zahustíme jíškou. Krok 4: Povaříme polévku alespoň po dobu 20minut.
Zveřejněno 25. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8mN
Moje poznámka
Moje Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8mN
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 12 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 2 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 4 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 5 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 5 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 5 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 7 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 7 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 11 hodinami
Suroviny:
máslo,
celer řapíkatý,
mrkev,
petržel,
brambory,
fazole,
rajče,
sůl,
pepř,
kmín celý,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (1)