Panna cotta z vaječného likéru
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe dělejte den předem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 988 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,95 g |
Tuky | 108,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 103,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu smícháme se 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 2: Mezitím v hrnci smícháme mléko, smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Společně vše přivedeme k varu. Ihned stáhneme z ohně, do horké směsi přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do úplného rozpuštění. Nakonec vmícháme likér.
Krok 3: Krém rozdělíme do skleniček a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, zatuhnou v chladu.
Krok 4: Ozdobíme dle fantazie ovocem, čokoládovým zdobením a lineckými sušenkami.
Zveřejněno 8. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta z vaječného likéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkg6
Moje poznámka
Panna cotta z vaječného likéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkg6
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Suroviny:
želatina prášková,
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
likér vaječný,
ovoce,
čokoláda,
sušenky
Komentáře (5)