Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taštičky plněné masem s hořčicovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odležení těsta

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odležení těsta )

Vařené těstovinové taštičky s náplní mletého masa a hořčičnou omáčkou vypadají na pohled složité na přípravu. Na tuto zdánlivou pracnost ale zapomenete při ochutnání. Výborné jídlo, připomínající trochu ruské pelmeně, určitě oceníte.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 754 kJ /
2 331 kcal
Bílkoviny67,36 g
Tuky130,73 g
Vláknina16,74 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,91 g
Sacharidy215,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme do misky, přidáme sůl, vejce a podle velikosti vejce a savosti mouky přiléváme vodu. Promícháme v misce, přendáme na vál nebo podložku a ručně uhněteme nelepivé hladké těsto podobné jako na nudle. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladu. Krok 2: Zatím připravíme omáčku. Do rendlíku nebo hluboké rozehřáté pánve dáme máslo a olej. Rozehřejeme zvolna aby se nepřepalovalo a zesklovatíme na tuku drobně nasekanou cibuli. Zesklovatělou cibuli podléváme dle potřeby vývarem nebo vodou a dusíme do úplného změknutí tak, aby šla propasírovat. Zahustí omáčku a dodá jí sladkost. Krok 3: Přidáme hořčici, rozmíchanou ve vývaru a za stálého míchání ještě chvilku povaříme. Smetanu promícháme s malým množstvím omáčky a poté vlijeme všechnu do propasírované omáčky, povaříme do potřebné hustoty nebo naředíme vývarem. Dochutíme solí a po malých kouscích vmícháme studené máslo. Odstavíme a udržujeme omáčku teplou. Krok 4: Současně postavíme vařit vodu na těstoviny. Z masa a potřebných přísad smícháme náplň. Těsto postupně vyvalujeme a vykrajujeme kroužkem kruhy o Ø 9 cm . Každý kruh přehneme napolovic, vmáčknutou špejlí rozdělíme na čtvrtiny. Vniknou malé kornoutky, které naplníme masovou směsí a uzavřeme, vidličkou stiskneme okraj. Krok 5: Hotové taštičky vložíme do vroucí, osolené vody. Vaříme cca 10 minut, vyndáme děrovanou naběračkou do misek nebo hlubokých talířů a polijeme omáčkou. Navrch pohodíme maličko nasekané natě petrželky.

Zveřejněno 19. 1. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Toto jídlo jsem poznala jako 10letá školačka u mé spolužačky, jejíž maminka nám tu dobrotu vařívala. Naše cesty se rozdělily a já až v dospělosti jsem zkusila podle nezapomenutelné chuti totéž, nebo aspoň podobné uvařit. S láskou vzpomínám a vařím i dnes. Z tohoto města těsta vyšlo na 30 ks.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taštičky plněné masem s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLRM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taštičky plněné masem s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLRM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-) moc děkuji za komentář, to chinkali vůbec neznám, pelmeně jsou trošku jiné a také moc dobré. :-K Přeji krásný den

To mi připomíná opravdu pelmeně nebo gruzínské chinkali. Výborná mňamka. A krásná inspirace. :-*Určitě zkusím!

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, vejce, voda, maso mleté, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, zázvor mletý, paprika sušená sladká, máslo, olej, cibule, vývar kuřecí, hořčice plnotučná, sůl, smetana ke šlehání, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu