Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Už jste přejedeni masa a nevíte co připravit k obědu? Smažené karbanátky, plné kořenové zeleniny, s přílohou v podobě smetanových brambor, zajisté přijdou vhod. I zarytí milovníci masa se budou oblizovat až za ušima.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 931 kJ /
462 kcal
Bílkoviny21,42 g
Tuky23,20 g
Vláknina8,21 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy39,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Krok 2: Zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Na rozpálené oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Přidáme nastrouhanou zeleninu, osolíme, opepříme a restujeme asi tak 10 minut za stálého míchání. Necháme vychladnout. Krok 4: Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 5: Vodu slijeme, přidame smetanu a máslo. Rozmačkáme a podle potřeby dochutíme solí. Ještě vmícháme petrželku. Krok 6: Do vychladlé zeleniny vmíchame petrželku, vajíčko, kukuřicnou mouku a rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky. Krok 7: Obalíme je v rozšlehaném vejci a v najemno rozdrcených lupíncích. Krok 8: Smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové karbanátky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

TIP: Jak smažit zdravěji?

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBP32

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBP32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Smetanové brambory jsou luxusní záležitost. Dělám stejně jako vy. Ovšem karbanátek z kořenové zeleniny neznám, dělávám kapustový. Určitě ten váš vyzkouším. Díky za tip.

Suroviny:
cibule, česnek, mrkev, petržel, celer řapíkatý, vejce, sůl, pepř mletý, mouka kukuřičná, petrželka, vejce, lupínky kukuřičné, olej, brambory, sůl, smetana, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu