Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku

Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do jater zapíchnuty aromatické hřebíčky. Po tepelné úpravě hřebíčky vyděláme a játra servírujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

29. 2. 2024 09:10

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 085 kJ / 1 215 kcal
Bílkoviny59,50 g
Tuky104,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 251 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy9,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuto pochoutku dělávala naše mamka z králičích jater v době mého dětství. Já pak ještě mým dětem, dokud jsme chovali králíky. Dnes mám tedy játra jen drůbeží, dělám je na přepuštěném másle ale vzpomínka mi zůstala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 2. 2024 22:10

Anna Kocikova: :-) Neberu to jako útok - nic se neděje :-K Hezký konec večera

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 2. 2024 21:56

Marie Svarcova: Maruško,nechtěla jsem na tebe nijak útočit.Hřebíček ráda u přípravy masa používám,ale u jater i když jsem to nezkoušela vím,že by mi to aroma vadilo.Ale to je můj problém:-)To máš podobné,jako býčí žlázy,nebo dršťky.Ne každý je vyzkouší;-)Také Ti přeji hezký večer:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 2. 2024 21:30

Anna Kocikova: :-) OK Děkuji za komentář a myslím, že je dobře když každému chutná něco jiného, pokud jsi to zkusila a nechutná je to v pořádku, pokud ne tak nejprve zkus :-K Hezký večer :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 2. 2024 21:24

Marie Svarcova: Moc hezká vzpomínka:-KTaké dělám játra dost často,ale jsem na tom stejně jako Romanka:-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 2. 2024 13:50

RubyRom: :-) Děkuji za komentář, chápu to - každý má rád něco jiného ( jako já tofu ;-). Přeji krásný a pohodový den :-K

RubyRom RubyRom

29. 2. 2024 12:54

Také dělám dost často játra, ale bez hřebíčku, jeho vůně mi do toho vadí. :yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: játra drůbeží, máslo, olej, koření hřebíček, cibulka jarní, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGXG