Omeleta se selskou bramborovou náplní a medvědím česnekem
Selská jídla bývají v oblibě pro jejich nenáročnou přípravu a skládají se většinou pouze z několika použitých surovin. Brambory se slaninou a cibulí dokonale dochutí medvědí česnek, který patří mezi první jarní bylinky a dá se používat do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 806 kJ / 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,27 g |
| Tuky | 24,89 g |
| Vláknina | 4,83 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 436 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 35,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na menší kostičky a necháme ji lehce vyškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme pouze do sklovita.
Krok 2: Brambory nakrájíme na menší kostky a přidáme k slanině a cibuli. Opepříme a pokud je třeba, tak i lehce osolíme. Brambory za občasného promíchání opečeme, aby se prohřály.
Krok 3: Mezitím připravíme omeletu. Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme sádlem nebo olejem a necháme rozehřát. Vejce vidličkou prošleháme v hrníčku s mlékem, solí a moukou. Vlijeme na pánev a opečeme z obou stran.
Krok 4: Hotovou omeletu dáme na talíř, do odstavených brambor vmícháme nakrájený medvědí česnek, navršíme na polovinu ometety a tu přehneme.
Krok 5: Ihned podáváme, nejlépe se zeleninovým salátem.
Místo salátu ale můžeme třeba jen zapíjet mlékem, kyškou, podmáslím či kefírem.
Místo salátu ale můžeme třeba jen zapíjet mlékem, kyškou, podmáslím či kefírem.
Zveřejněno 11. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omeleta se selskou bramborovou náplní a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPzQ
Moje poznámka
Omeleta se selskou bramborovou náplní a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPzQ
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 14 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 20 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 22 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 16 minutami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 30 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 1 hodinou
Falešná dršťková z hlívy
oring před 3 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 3 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 15 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 17 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 19 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 20 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
brambory,
pepř mletý,
sůl,
list medvědího česneku
Komentáře (12)
Cizrnovo-olivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7