Čokoládový dezert ze dvou surovin
Jen dvě suroviny stačí na přípravu výborného nepečeného dezertu. Povařená jablka rozmixujeme s rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou a čerstvým ovocem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 61,30 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme cca 10 minut do změknutí. Čokoládu rozpustíme (v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě).
Krok 2: Jablka i čokoládu vložíme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 3: Nádobu s rovným dnem nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem (i stěny) a nalijeme do ní připravenou směs. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Krok 4: Nakrájíme na dílky nebo kolečka. Podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dezert ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7RN
Moje poznámka
Čokoládový dezert ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7RN
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 17 minutami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
Frana74 před 1 hodinou
Řezy se zakyskou
Koffi před 2 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 4 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 4 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 4 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 4 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 4 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 5 hodinami
Suroviny:
čokoláda,
jablko,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (12)
Vařil jsem ve mnoha francouzských restauracích, kde se preferovaly těžké recepty z dvaceti surovin...a pak se majitel divil, proč ještě nemá byť jednu michelinskou hvězdičku...
Složitej recept je sice krásný na oko, ale musí být udělanej bravurně. Jestli podnik nemá (a to neměl žádný) partu michelinských kuchařů, tak si to majitel může jít rovnou hodit. Tu hvězdičku zkrátka nedostane. Pokud...
Pokud ovšem nestaví na jídla jednoduchá. V jednoduchosti je krása...jak pravil nejakej strýček v antice...a vytesal iónskou hlavici z jednoho kusu mramoru... 😁.
Taky je to i princip "Okamovy břitvy" - nejjednouchší řešení je nejlepší řešení. A v postulátu pro Okamovou břitvu platí - nejlepší řešení je zpravidla první řešení.
Takže, jestli vás u plotny napadne něco, co už od pohledu vypadá jako blbost, neváhejte. Jděte do toho. Zkoušejte. Dělejte variace základních surovin. Nepřidávejte, jenom upravujte co už máte. A uvidíte, že výsledek bude nakonec stát za to.
Z vlastní zkušenosti - michelinským kuchařem se nestanete proto, že uděláte menu pro padesát lidí z tří tun surovin, za pomocí dvaceti kuchařů a padesáti pomocníků. Když to ale dokážete jenom z metráku, sám nebo jen s jedním nebo dvěma pomocníky, teprve tehdy si vás začnou všímat...
Na tuhle dobrotu mám už nějaký čas koupené dvě 85% čokolády,ale vždy mi jedna nějakým záhadným způsobem zmizí