Čokoládový dezert ze dvou surovin
Jen dvě suroviny stačí na přípravu výborného nepečeného dezertu. Povařená jablka rozmixujeme s rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou a čerstvým ovocem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 61,30 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme cca 10 minut do změknutí. Čokoládu rozpustíme (v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě).
Krok 2: Jablka i čokoládu vložíme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 3: Nádobu s rovným dnem nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem (i stěny) a nalijeme do ní připravenou směs. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Krok 4: Nakrájíme na dílky nebo kolečka. Podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dezert ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7RN
Moje poznámka
Čokoládový dezert ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7RN
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 4 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 1 hodinou
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 4 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 13 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 14 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 14 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Suroviny:
čokoláda,
jablko,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (13)
Vařil jsem ve mnoha francouzských restauracích, kde se preferovaly těžké recepty z dvaceti surovin...a pak se majitel divil, proč ještě nemá byť jednu michelinskou hvězdičku...
Složitej recept je sice krásný na oko, ale musí být udělanej bravurně. Jestli podnik nemá (a to neměl žádný) partu michelinských kuchařů, tak si to majitel může jít rovnou hodit. Tu hvězdičku zkrátka nedostane. Pokud...
Pokud ovšem nestaví na jídla jednoduchá. V jednoduchosti je krása...jak pravil nejakej strýček v antice...a vytesal iónskou hlavici z jednoho kusu mramoru... 😁.
Taky je to i princip "Okamovy břitvy" - nejjednouchší řešení je nejlepší řešení. A v postulátu pro Okamovou břitvu platí - nejlepší řešení je zpravidla první řešení.
Takže, jestli vás u plotny napadne něco, co už od pohledu vypadá jako blbost, neváhejte. Jděte do toho. Zkoušejte. Dělejte variace základních surovin. Nepřidávejte, jenom upravujte co už máte. A uvidíte, že výsledek bude nakonec stát za to.
Z vlastní zkušenosti - michelinským kuchařem se nestanete proto, že uděláte menu pro padesát lidí z tří tun surovin, za pomocí dvaceti kuchařů a padesáti pomocníků. Když to ale dokážete jenom z metráku, sám nebo jen s jedním nebo dvěma pomocníky, teprve tehdy si vás začnou všímat...
Na tuhle dobrotu mám už nějaký čas koupené dvě 85% čokolády,ale vždy mi jedna nějakým záhadným způsobem zmizí