Domácí zmrzlina dvou chutí
Domácí lahodné zmrzlině se nic nevyrovná. V letních dnech jistě oceníte zásobu skvělé vanilkové a čokoládové zmrzliny ve vašem mrazáku. S našim receptem ji zvládne hravě připravit opravdu každý.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 050 kJ / 1 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 172,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 160 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme dohladka.
Krok 2: Přilijeme Salko a znova prošleháme. Jakmile máme hladký krém, rozdělíme jej do dvou misek.
Krok 3: Do jedné přidáme vanilkový extrakt, promícháme a uložíme do mrazáku na 24 hodin nebo alespoň přes noc.
Krok 4: Do druhé misky se smetanovým krémem přidáme vysokoprocentní hořkou čokoládu, kterou jsme s trochou mléka rozpustili ve vodní lázni. Opět dobře promícháme a uložíme do mrazáku.
Zveřejněno 28. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zmrzlina dvou chutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2VD
Moje poznámka
Domácí zmrzlina dvou chutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2VD
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 1 hodinou
Kuře na zelí
kimlo před 1 hodinou
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 2 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
salko,
extrakt vanilkový,
čokoláda hořká,
mléko
Komentáře (2)