Bramborová buchta de lux
Pokud máte ještě zásoby starých brambor spotřebujte je na výborný slaný bramborový koláč - “buchtu”. Spotřebovat do ní můžete cokoliv vhodného ze zásob uzenin. K večeři, či lehkému obědu to bude ideální pokrm.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 110 kJ / 3 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,24 g |
Tuky | 85,80 g |
Vláknina | 36,58 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 459,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C
Oloupané brambory nastrouháme na malých nudličkách, nastrouháme i česnek. Ořechy a pistácie nasekáme nahrubo. Z 200 ml mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Krok 2: Všechny suroviny smícháme dohromady, necháme si jen dvě hrsti ořechů stranou. Pokud by se vám zdálo těsto moc řídké, přidejte trochu mouky. Musí být jako hustější lívancové. Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem tlustější vrstvou, nalijeme těsto, uhladíme, posypeme zbylými ořechy a poklademe malými lžičkami sádla. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dočervena. Jako příloha se hodí červená řepa s jogurtem nebo zeleninovým salátem. Dobrý je i kompot.
Oloupané brambory nastrouháme na malých nudličkách, nastrouháme i česnek. Ořechy a pistácie nasekáme nahrubo. Z 200 ml mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Krok 2: Všechny suroviny smícháme dohromady, necháme si jen dvě hrsti ořechů stranou. Pokud by se vám zdálo těsto moc řídké, přidejte trochu mouky. Musí být jako hustější lívancové. Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem tlustější vrstvou, nalijeme těsto, uhladíme, posypeme zbylými ořechy a poklademe malými lžičkami sádla. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dočervena. Jako příloha se hodí červená řepa s jogurtem nebo zeleninovým salátem. Dobrý je i kompot.
Jak na bramborové pekáče, či lokše
Zveřejněno 21. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová buchta de lux
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7m5
Moje poznámka
Bramborová buchta de lux
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7m5
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na způsob golubců
samsi před 40 minutami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 9 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 11 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 12 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 15 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 16 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 18 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 19 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 21 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Suroviny:
brambory,
mléko,
droždí,
cukr,
vejce,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
česnek,
majoránka,
mouka hrubá,
sádlo,
ořechy pistácie
Komentáře (5)