Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Mirabely jsou opomíjené ovoce, které můžeme sklízet na mnoha mezích úplně zdarma. Pokud vybereme zralé a šťavnaté plody, výrobky z nich se zcela vyrovnají i dražším a méně dostupným meruňkám. Vanilka dodá marmeládě zajímavý chuťový tón.
Suroviny pro 1 dávka
4 skleničky 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 260 kJ / 1 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 493,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mirabely opláchneme, osušíme a odvážíme do mixéru. Zalijeme citrónovou šťávou. Spustíme na 6 minut při teplotě 100 °C a rychlosti 2 na zpětný chod.
Krok 2: Po určené době propasírujeme plody přes parní koš přístroje do druhé nádoby. Hmotu bez pecek vrátíme do přístroje, přidáme vanilku, sůl a želírovací cukr.
Krok 3: Spustíme na dobu 8 minut, teplotu 100 °C a rychlost 2-3. Připravíme suché skleničky a víčka. Hotovou marmeládu můžeme pro zajištění jemné konzistence promixovat na rychlost 6 po dobu 5 vteřin. Pak slijeme do sklínek, očistíme pečlivě hrdla, zavíčkujeme a postavíme do vychladnutí na víčka.
Krok 4: Marmeláda se skvěle hodí na lívance.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkK8
Moje poznámka
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkK8
Nejnovější recepty
Drážďanská štóla
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 19 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 7 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 8 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 8 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 9 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 10 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 11 hodinami
Suroviny:
cukr želírovací,
pasta vanilková,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (2)