Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevabi a plněné papriky

Čevabi a plněné papriky jsou lahodné speciality balkánské kuchyně. Čevabi jsou malé, kořeněné masové válečky, tradičně podávané s cibulí. Papriky plněné směsí mletého masa se servírují s rajskou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fakira Fakira

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 911 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny320,49 g
Tuky78,84 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,37 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a vše ostatní důkladně promícháme. Z poloviny uděláme válečky a zbytek nacpeme do očištěných paprik. Krok 2: Poklademe do pekáče vyloženého pečicím papírem. Podlijme 200 ml vody a pečeme při 180 °C cca 45 minut. Krok 3: Čevabi podáváme s vařeným bramborem a tatarkou. K plněným paprikám uděláme rajskou omáčku s knedlíkem.

TIP: Top 7: Mleté maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevabi a plněné papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8955

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevabi a plněné papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8955

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté mix, paprika, vejce, paprika sušená sladká, strouhanka, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu