Smažené obalované lilkové střapce
Obalený smažený lilek je lahodná pochoutka, která kombinuje křupavý povrch s jemnou a šťavnatou dužinou lilku. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Servíruje se s dipem podle chuti, například česnekovým, jogurtovým nebo se zeleninovým salátem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 882 kJ / 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,69 g |
| Tuky | 55,22 g |
| Vláknina | 0,83 g |
| Cholesterol | 846 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 8,87 g |
Postup přípravy
Kdo chce, může ještě přidat jemně nastrouhaný sýr (nedala jsem). Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme zahřát olej na smažení. Lilkové střapce necháme okapat na sítu a obalíme nejprve ve strouhance a poté ve vaječné směsi. Ihned vkládáme opatrně do oleje a osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme teplé i studené samotné s dipem dle chuti (nejlépe česnekovým), doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem, lze i s vařenými bramborami.
Zveřejněno 22. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené obalované lilkové střapce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8jL
Moje poznámka
Smažené obalované lilkové střapce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8jL
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 2 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 3 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 2 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 4 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 5 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 5 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 5 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 5 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 5 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 5 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 5 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 6 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
voda,
strouhanka,
olej,
vejce,
majonéza,
paprika sušená uzená,
paprika sušená sladká,
chilli,
česnek sušený,
sůl,
sýr nastrouhaný
Komentáře (7)
Tento nápad so strapcom mi príde úžasný. Myslíš, že je nevyhnutné ho povariť pred smažením?
Pekný deň!