Rychlá sušená rajčata
Sušená rajčata jsou skvělou volbou, pokud chcete dodat svým pokrmům intenzivní chuť. Rajčata se pečou v troubě, dokud nezískají dokonalou konzistenci – sladkou a mírně žvýkavou. Jsou ideální pro saláty, těstoviny, nebo jako doplněk k pečivu či sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,03 g |
Tuky | 2,75 g |
Vláknina | 28,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 93,90 g |
Postup přípravy
Osolíme a okořeníme sušenou bazalkou. Krok 3: Velká rajčata pečeme 30 minut na 180 °C, poté dalších 30 minut na 140 °C a nakonec posledních 30 minut na 100 °C.
Malá rajčata stačí péct 30 minut na 180 °C a poté 30 minut na 140 °C. Krok 4: Mezitím očistíme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 5: Po upečení necháme rajčata vychladnout a následně vrstvíme společně s česnekem do vymytých sklenic a zalijeme olejem.
Jak připravit sušená rajčata naložená v oleji
Zveřejněno 22. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Moje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 9 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 21 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 52 minutami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 2 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 2 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 3 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 4 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 5 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 6 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 7 hodinami
Suroviny:
rajče,
česnek,
sušená bazalka,
sůl,
olej olivový
Komentáře (8)
Sušit jsem teda musela déle, teplotu jsem snižovala o 20 stupňů, minimální na 120’C.
Jsem na ně moc zvědavá, až je začnu používat. Vypadají krásně. Mám z nich velkou radost!
Pekla jsem rajčata podobně, ale už se vším všudy při nízké teplotě dvě a půl hodiny. (Přišel do nich olej, balzamikový ocet, třtinový cukr a tymián.)Jsou dobrá, ale tohle zkusím taky. Recept se mi moc líbí…