Pikantní vepřové s jablky
Ochutnejte zajímavou kombinaci vepřového masa a jablek. Sladkost jablek dobře vyvažuje pikantní chuť marinády, do které maso naložíme. Slanou chuť dodáme marinádě sójovou omáčkou. Pokrm podáváme s dušenou rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 197 kJ / 1 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,31 g |
| Tuky | 33,09 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 559 mg |
| Sodík | 4,04 g |
| Sůl | 9,36 g |
| Sacharidy | 60,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
Krok 2: V míse našleháme vidličkou vejce, Solamyl a dvě lžíce sójové omáčky. Přidáme masové nudličky, špetku mletého pepře, chilli a vše dobře promícháme. Zakryjeme a necháme přes noc odležet v chladu.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso za stálého míchání prudce orestujeme. Pak zmírníme teplotu a přidáme na kostky nakrájené jablko zbavené jádřince. Podlijeme vývarem a krátce podusíme. Nakonec vmícháme zbylou sójovou omáčku.
Krok 4: Podle potřeby případně dochutíme solí a pak ihned podáváme s dušenou rýží.
Zveřejněno 16. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní vepřové s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73AKQ
Moje poznámka
Pikantní vepřové s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73AKQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
jablko,
solamyl,
omáčka sojová,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
koření chilli,
olej
Komentáře (1)